Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του αθλητισμού ως μέσο κοινωνικής αλλαγής

Ομιλία του  kofi Annan 

Σας ευχαριστούμε Mark για την εν λόγω εισαγωγή καθώς και σε όλους εσάς για αυτό το καλωσόρισμα του είδους.
Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ σε αυτό το σημαντικό συνέδριο.
Είναι σαφές, από το εύρος των θεμάτων που καλύπτονται ήδη και την εμπειρία των συμμετεχόντων, πόσο σοβαρά θα αναλάβει την ευθύνη σας για τον αθλητισμό και την ευρύτερη κοινωνία. 
Είναι σωστό το ότι το συνέδριο πραγματοποιείται εδώ στο Ντουμπάι και ότι μόλις ακούσατε από HH Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.
Για το Ντουμπάι, υπό την ηγεσία του, έχει γίνει ένα εντυπωσιακό παράδειγμα των ευρύτερων οφέλη του αθλητισμού.
Το Ντουμπάι είναι πλέον ένα πραγματικό κέντρο των αθλητικών αριστείας, που φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις σε όλο το φάσμα των αθλημάτων και προσφέρει παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις για τον ανταγωνισμό και την κατάρτιση.
HH καταλαβαίνει, όπως ξέρω ότι εσείς και εγώ, τα τεράστια οικονομικά οφέλη, ότι ο αθλητισμός μπορεί να φέρει σε κοινότητες.
Η ενωτική δύναμη του αθλητισμού είναι επίσης κρίσιμη για το όραμά του Ντουμπάι ως ένα μέρος όπου οι άνθρωποι, τους πολιτισμούς και ιδέες που συναντιούνται και να ανθίσει. 
Είναι αυτή η ενωτική δυναμικό θέλω να μιλήσω για το σήμερα και το πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να αξιοποιήσει την ικανότητα του αθλητισμού »για να είναι ένας παράγοντας της κοινωνικής αλλαγής, να διαμορφώνουν τις κοινωνίες και τον κόσμο μας για τα καλά.
Πράγματι, όταν Γενικός Γραμματέας, εγώ θα παραδεχτώ στα Ηνωμένα Έθνη ήταν συχνά λίγο ζηλιάρης της εξουσίας, και μάλιστα, καθολικότητα του αθλητισμού.
Τόσο η ΔΟΕ και η FIFA έχει, για παράδειγμα, περισσότερα μέλη από τον ΟΗΕ. Κατά την τελευταία καταμέτρηση, ο ΟΗΕ έχει 192 μέλη σε σύγκριση με 208 που ανήκουν στη FIFA.
Ήταν ο λόγος που ήταν τόσο αποφασισμένος στον ΟΗΕ για να χρησιμοποιηθεί ο αθλητισμός πιο αποτελεσματικά για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων.
Ήξερα ήδη, βέβαια, πόσο ατομικά αθλήματα - και αθλητές - έκαναν σε αυτόν τον τομέα.  
Είναι ένα τεράστιο αφιέρωμα στον αθλητισμό γενικότερα - και σε όλους εσάς εδώ - ότι θα έχουν από καιρό αναγνωρίσει την ευρύτερη ευθύνη σπορ »στην κοινωνία και την ικανότητά του να προωθεί την κοινωνική αλλαγή. 
Ένα μεγάλο μέρος αυτής της εργασίας ήταν σε συνεργασία με φορείς εντός του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, αλλά συχνά με αποσπασματικό τρόπο.
Ήθελα να συνεργαστεί με σας για να μεγιστοποιήσει και ενσωμάτωση του αθλητισμού στην ανάπτυξη έργο των Ηνωμένων Εθνών και, ειδικότερα, να επιταχύνουν την πρόοδο προς την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.
Ως Γενικός Γραμματέας, έχω διόρισε τον πρώην Πρόεδρο της Ελβετίας, Adolf Ogi, ως το πρώτο Ειδικού Συμβούλου για τον Αθλητισμό για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.
Αυτό ακολουθήθηκε από τη δημιουργία ενός Task Force Inter-Agency και, το 2005, η επιτυχής Διεθνές Έτος των Ηνωμένων Εθνών για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό.
Στόχος μας ήταν να διασφαλιστεί ο αθλητισμός θεωρούνταν όχι ως υποπροϊόν της ανάπτυξης, αλλά ως ένας από τους κινητήρες της.
Είναι ένας στόχος που με ενθουσιασμό από τους σημερινούς Αθλητισμός ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ Wilfried Lemke που είναι, το ξέρω, μαζί μας στην αίθουσα σήμερα.   
Αλλά κάποιοι έξω από το καταρτισμένο κοινό θα μπορούσε να ρωτήσει αν εμείς δεν ζητάμε πάρα πολλά από τον αθλητισμό.
Έχουν δίκιο να μας θυμίζουν ότι ο αθλητισμός, πάνω από όλα, είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να απολαμβάνουν είτε ως συμμετέχων ή ως θεατής. 
Αλλά αυτό είναι να υποτιμούμε τη σύγκληση της εξουσίας και εκτεταμένες δυνατότητες. Ο αθλητισμός είναι η παγκόσμια γλώσσα, κατανοητή από το Μιλάνο στη Μανίλα, από το Μόντρεαλ στο Μοντεβιδέο. 
Επίσης, συμμετέχει και φέρνει τον κόσμο μας με έναν τρόπο που λίγοι, εάν οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, μπορεί να διαχειριστεί.
Είναι σχεδόν απαράμιλλη ρόλο στην προώθηση της κατανόησης, την επούλωση πληγών, κινητοποιώντας την υποστήριξη των κοινωνικών αιτίων, και να καταργηθούν τα εμπόδια.
Μπορεί - και δεν - να ενθαρρύνει τους μαθητές να παραμείνουν στο σχολείο και τους γονείς για να εμβολιαστούν τα παιδιά τους.
Χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για την προώθηση του HIV / AIDS, της ευαισθητοποίησης και βοήθησε το αυτοκίνητο παγκόσμιες εκστρατείες εναντίον αυτών των δεινών, όπως η παιδική εργασία και νάρκες.
Παρέχει τόσο ένα ισχυρό σύμβολο για τον εντοπισμό των εθνικών αλλά και φέρνει τους ανθρώπους μαζί σε ολόκληρες ηπείρους.   
Στην απλούστερη μορφή του, φυσικά, τον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα βασίζεται άμεσα γυμναστήριο και το συντονισμό, τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας και την αντίσταση στις ασθένειες.
Ο αθλητισμός διδάσκει τις αξίες της ομαδικής εργασίας, την πειθαρχία και την ηγεσία, καθώς και την επιβράβευση της προσπάθειας. Κάθε είναι πολύτιμα μαθήματα για τη ζωή. 
Είναι χτίζει την εμπιστοσύνη και κοινωνικών δεξιοτήτων και αποτελεί το κλειδί για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών μας.
Και σε έναν κόσμο στον οποίο τα δισεκατομμύρια από εμάς ζούμε μια πιο καθιστική ζωή από ό, τι ακόμη και πριν από μια γενιά, είναι ολοένα και πιο ζωτικής σημασίας για όλους μας.
Αλλά τα θετικά οφέλη του αθλητισμού πάει πολύ πιο πέρα ​​από τη σωματική και ψυχική επιπτώσεις του για το άτομο. Είναι ζωτικής σημασίας, επίσης, για την υγεία και τη δύναμη των κοινωνιών μας. 
Ο αθλητισμός, αν χρησιμοποιηθούν σωστά, προκλήσεις προκαταλήψεις, θεραπεύει διαιρέσεις και πρωταθλητές ανοχής.
Έχω δει ξανά και ξανά πώς ο αθλητισμός βοηθά να ξεπεραστούν οι πιο βαθιές συγκρούσεις και εντάσεις. 
Οι ετήσιες Ειρήνη Ολυμπιακοί Αγώνες TWIC στο νότιο Σουδάν λαμβάνει χώρα σε μια περιοχή που εδώ και πολλά χρόνια έχει στιγματιστεί από εθνικούς και φυλετικές συγκρούσεις.
Πόλεμος μαίνεται ακόμη, όταν οι πρώτοι αγώνες έγιναν πριν από μια δεκαετία μετά διοργανωτές εντοπίσει πώς τα παιχνίδια make-στροφή του βόλεϊ επέτρεψε πρόσφυγες από διάφορες φυλές να παίζουν μαζί.
Αθλητικά τομείς, δεν έχει σημασία πόσο τραχύ, έχουν θέσεις για αιώνες, όπου οι φόβοι και οι υποψίες μπορεί να βάλει στην άκρη.
Οι TWIC παιχνίδια επιτρέψει σε όσους από διαφορετικές κοινότητες να συναντηθούν και να ανταγωνιστούν με και ενάντια στον άλλο σε φιλία. 
Τώρα υποστηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών οργανισμών, οι ετήσιες παιχνίδια προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και θεωρείται ως ένα σύμβολο του τι ο αθλητισμός μπορεί να επιτευχθεί με τον πιο δύσκολες καταστάσεις.
Ο αθλητισμός έχει, φυσικά, συχνά χρησιμοποιείται για τη διέλευση χάσματα μεταξύ των χωρών από τις ημέρες του πινγκ-πονγκ διπλωματία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας με τον τρόπο Βόρεια και Νότια Κορέα εμφανίζονται μαζί σήμερα σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις.
Αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει να θεραπεύσει διαιρέσεις στο εσωτερικό των χωρών και επιτρέπει στις χώρες να συμφιλιωθεί με το παρελθόν και το παρόν εντάσεις.
Αρκεί να σκεφτούμε πως η επιτυχία της ιρακινής εθνικής όψης ποδοσφαίρου στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ασίας το 2007 πυροδότησε σκηνές πανηγυρισμών σε κάθε κοινότητα.
Η πλευρά η οποία περιελάμβανε Σουνίτες, Σιίτες και Κούρδοι έδειξαν οι συμπολίτες τους - και τον κόσμο στο σύνολό του - τι θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας.
Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε 400 μέτρων από αυτόχθονες αθλήτρια, η Κάθυ Φρίμαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ έκανε περισσότερα για να φέρει την Αυστραλία μαζί και να μπορέσει να αντιμετωπίσει το παρελθόν από οποιοδήποτε αριθμό των ομάδων εργασίας κυβέρνησης ή της έκθεσης.
Και, βέβαια, οι εκτεταμένες επιπτώσεις του θριάμβου της Νότιας Αφρικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 1995 ήταν πρόσφατα απεικονίζεται στην ταινία Invictus. 
Πρόεδρος Μαντέλα κατανοητό ότι, ακριβώς όπως το αθλητικό μποϋκοτάζ είχε, βοήθησε να υπονομεύσουν το απαρτχάιντ, ο αθλητισμός θα μπορούσε επίσης να θεραπεύσουν τις βαθιές πληγές του. 
 [Όπως είμαι συχνά συγχέεται με την Μόργκαν Φρίμαν στο airports- έχω να πω ότι τα βρήκα πολύ συγχέοντας για να τον δει να παίζει καλό μου φίλο στην ταινία.
Ο αθλητισμός προάγει την κοινωνική ένταξη, την εξάλειψη των προκαταλήψεων του αγώνα, το υπόβαθρο και των δύο φύλων.
Είναι, δυστυχώς, δεν είναι ακόμη η περίπτωση ότι ο ρατσισμός έχει τις ρίζες της από το άθλημα. Υπάρχει, όπως ξέρω ότι αναγνωρίζω πλήρως, πολύ περισσότερο να κάνει.
Αλλά χωρίς τον αθλητισμό, πιστεύω ότι ο ρατσισμός θα είναι πολύ πιο διαδεδομένη σε πολλές από τις κοινωνίες μας.
Είναι δύσκολο να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε τον εαυτό σας ανώτερες από εκείνες των άλλων φυλών ή υπόβαθρα, αν αθλητικές ήρωα σας έχει άλλο χρώμα δέρματος ή τη θρησκεία.
Η επιλογή των παικτών που προέρχονται από οικογένειες για τις εθνικές ομάδες βοήθησε να αγώνες μαζί - και έχτισε επίσης μια νέα αίσθηση της εθνικής υπερηφάνειας και ανήκουν.
Παγκόσμιο Κύπελλο θρίαμβο της Γαλλίας το 1998 - μια ομάδα που χαρακτήρισε Ζιντάν, Ντεσαγί και Blanc - είχε θετική επίδραση στο πώς η ίδια η χώρα είδε. 
Ο αθλητισμός είναι, επίσης, αποδεικνύεται σημαντική για την κατάργηση των φραγμών μεταξύ των φύλων, καθώς και παροχή προτύπων προς μίμηση για την ενδυνάμωση των κοριτσιών και των γυναικών.
Η διεθνής επιτυχία των αθλητριών σε πολλά μέρη της Αφρικής δίνει η ήπειρος νέες ηρωίδες πρότυπα, προκλητική προκαταλήψεις και βοηθά τα κορίτσια να πετύχουν τους δικούς τους φιλοδοξίες. 
Αυτό είναι άλλο ένα σημαντικό αντίκτυπο των TWIC παιχνίδια στα οποία η κορίτσια, σε μια πολύ παραδοσιακή κοινωνία, αντιμετωπίζονται ως ίσοι.
Έχουμε όλοι δει, επίσης, πώς ο αθλητισμός βοηθά τους ανθρώπους να εξετάσουμε εκ νέου σε άτομα με αναπηρίες και παρέχει μια πολύτιμη διαδρομή για την ένταξη.
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες και τα Special Olympics έχουν μια εξαιρετική επιτυχία, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να επικεντρωθεί σε αυτό που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν και όχι αυτό που δεν μπορούν.
Ξέρω ότι αυτό είναι μια περιοχή όπου ελπίζει ο ΟΗΕ, με τη βοήθειά σας, για να θέσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο μέλλον. 
Και ακριβώς όπως ο αθλητισμός βοηθά να υπονομεύσει τους μύθους και τις προκαταλήψεις για τα άτομα και τις ομάδες, πιστεύω ότι αυτό το καλοκαίρι θα έχει την ίδια επίδραση σε μια ήπειρο κλίμακα.
Είμαι παθιασμένος με τον αθλητισμό γενικά. Αλλά είμαι, οφείλω να ομολογήσω, ένας φανατικός του ποδοσφαίρου.
Έτσι ανυπομονώ τρομερά, μαζί με ένα καλό ποσοστό του πληθυσμού του πλανήτη, στο Παγκόσμιο Κύπελλο αυτό το καλοκαίρι.
Ως μια αφρικανική είμαι διπλά ενθουσιασμένος - και όχι μόνο επειδή η χώρα μου η Γκάνα έχει μια ισχυρή ομάδα πηγαίνει στον τελικό.
Υπάρχει μια τεράστια υπερηφάνεια σε όλη την Αφρική που φιλοξενούμε αυτό το πραγματικό παγκόσμιο αθλητικό γεγονός.
Αφρικανοί γνωρίζουν ότι τα μάτια όλου του κόσμου θα είναι στην ήπειρο.
Είναι μια ευκαιρία να δείξει πώς, έξω από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, η ήπειρος έχει αλλάξει προς το καλύτερο.
Υπάρχουν, βέβαια, οι χώρες όπου τα προβλήματα, οι συγκρούσεις και οι καταχρήσεις έχουν επιδεινωθεί.
Αλλά αυτά είναι πάρα πολύ η μειοψηφία. Υπάρχουν πολλά άλλα, όπου η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν ριζώσει, η διακυβέρνηση βελτιώθηκε, η κοινωνία των πολιτών έχει ενισχυθεί και οι ευκαιρίες επεκτείνονται.
Πίστευα την προσοχή των μέσων ενημέρωσης τα οποία θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό που είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο τουρνουά θα βοηθήσει να αλλάξει τις αντιλήψεις και να παίξει το ρόλο της στην αύξηση των επενδύσεων και την υποστήριξη.
Η απόδοση των αφρικανικές ομάδες που έχουν προκριθεί - και των αφρικανικών αστέρια των οποίων οι δεξιότητες ανάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά σωματεία και ομίλους - θα στείλει επίσης ένα ισχυρό μήνυμα.
Θα υπογραμμίσει τον πλούσιο ταλέντο και τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Αφρική, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε κάθε τομέα, εάν το σωστό πλαίσιο έχει τεθεί σε εφαρμογή.
Και, φυσικά, το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μόνο ένα από μια σειρά παγκόσμιων αθλητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται εκτός των παραδοσιακών χώρους της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.
Θα δούμε, για παράδειγμα, οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας στο Νέο Δελχί και η πρώτη Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη φέτος.
Αυτό θα πρέπει να ακολουθείται και από το 2014 FIFA World Cup 2014 και το 2016 Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Αυτές είναι όλες οι νέες σημαντικές ευκαιρίες για να οδηγούν την κοινωνική αλλαγή σε τοπικό και ευρύτερο και να επικοινωνούν τα βασικά μηνύματα της ανάπτυξης και της ειρήνης.  
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει, για παράδειγμα, συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη για την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων σε όλο το φάσμα των σημαντικών θεμάτων.
Ξέρω ότι πολλοί άλλοι οργανισμοί που εκπροσωπούνται εδώ έχουν λάβει παρόμοια μέτρα.
Αυτές κυμαίνονται από τις προσπάθειές σας να δημιουργήσετε αντίγραφα διεθνείς προσπάθειες αρωγής στην Αϊτή ως προς φαντασία κοινοτικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της σχολικής φοίτησης.
Από τις χώρες που απέχουν όσο Λιβερία, την Κολομβία και τη Γεωργία, ο αθλητισμός χρησιμοποιείται για την εκ νέου ενσωμάτωση των προσφύγων στην κοινωνία και να θεραπεύσει τα τραύματα των παιδιών-στρατιωτών.
Οδός ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες για να σταματήσουν οι νέοι στρέφονται προς τη βία και την επέκταση των ευκαιριών. 
Αλλά πρέπει μαζί να οικοδομήσουμε σε αυτά τα έργα, να αντλήσουμε διδάγματα από ό, τι λειτουργεί και να παρέχει την υποστήριξη και ενθάρρυνση για την επέκταση επιτυχημένες πρωτοβουλίες μέσα στις κοινότητες και χώρες.
Συνεχώς πρέπει να κάνουν καλύτερη χρήση των μεγάλης κλίμακας αθλητικές διοργανώσεις - όπως συμβαίνει με το Παγκόσμιο Κύπελλο - ως μια πλατφόρμα για πρακτικούς καινοτόμες πρωτοβουλίες και ένα παγκόσμιο εργαλείο επικοινωνίας.
Υπάρχει κάποια ευθύνη, καθώς και για τον αθλητισμό εμπορικούς εταίρους να αυξήσουν την υποστήριξή τους, αξιοποιώντας τα πολλά παραδείγματα επιτυχημένων έργων σε όλο τον κόσμο.
Οι αθλητές και οι γυναίκες πρέπει επίσης να βοηθήσει να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για το καλό.
Η θέση τους ως πρότυπα προς μίμηση, ιδίως για τους νέους, τους δίνει μεγάλη δύναμη αλλά και μια τεράστια ευθύνη.
Μπορούμε να δούμε πώς αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι ΗΠΑ μπάσκετ αστέρι Μάτζικ Τζόνσον έχει αποδειχθεί μια τεράστια συνήγορος για το HIV / AIDS.
Κένυας μαραθωνοδρόμος Tegla Loroupe υπήρξε πρωταθλητής της ειρήνης και τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα της και την ευρύτερη περιοχή.
Ρότζερ Φέντερερ, Lionel Messi και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ - όλες UNICEF διεθνείς πρεσβευτές καλής θέλησης - είναι μεταξύ πολλών αθλητών που δίνουν ελεύθερα το χρόνο τους.
Αλλά πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι οι αθλητές είναι νέοι άνδρες και γυναίκες, συχνά εκτεθειμένοι γρήγορα σε περιουσία και φήμη.
Εναπόκειται στις αθλητικές οργανώσεις, όπως μπορείτε να βοηθήσει στην προετοιμασία τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους αποτελεσματικά για την επίτευξη ευρύτερων στόχων. 
Ίσως η πιο σημαντική πτυχή του κοινού μέλλοντός μας συνδέεται με το περιβάλλον.
Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον που ακολουθεί θα επηρεάσει τη ζωή όλων μας, συμπεριλαμβανομένου και του αθλητικού κόσμου.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι οι αθλητές, ως πρότυπα, και τις αθλητικές ομοσπονδίες δείχνουν δραστικός στη φροντίδα για το περιβάλλον.
Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της εξασφάλισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι πλήρως υπόψη σε αθλητικές υποδομές και εκδηλώσεις.
Είναι καλό να δείτε το Ολυμπιακό Κίνημα δίνοντας μια τέτοια μεγάλη έμφαση στο περιβάλλον ευθύνη στους αγώνες στο Πεκίνο, Βανκούβερ - και στο Λονδίνο το 2012.
Έτσι, υπάρχει ένα τεράστιο ποσό καλή δουλειά σε εξέλιξη. Τώρα πρέπει να διατηρηθεί η δυναμική και να αξιοποιήσει ό, τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της πείνας, των ασθενειών, να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να επεκτείνει την ευκαιρία. 
Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και τις εθνικές ομοσπονδίες έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο διάλογο και πειστική κυβερνήσεις ότι ο αθλητισμός είναι μια έγκυρη, αποτελεσματική και οικονομικά αποτελεσματικό εργαλείο για τη βελτίωση του κόσμου μας.
Κυρίες και κύριοι, αυτό το κοινό, πάνω από όλα, κατανοεί την αξία της προσπάθειας, της ομαδικής εργασίας και της εταιρικής σχέσης.
Είναι μέσω της εταιρικής σχέσης, όχι μόνο με αναπτυξιακούς οργανισμούς, αλλά με την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα που μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο του αθλητισμού για το καλό στον κόσμο μας.
Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε. Με σαφείς στόχους και ανανεωμένη προσπάθεια, μπορούμε να επιτύχουμε από κοινού πολύ περισσότερο στα χρόνια που έρχονται για να αξιοποιήσει το δυναμικό του αθλητισμού για τη βελτίωση της ζωής στον πλανήτη.  
Μαζί μπορούμε να σπάσει νέο ρεκόρ, την επίτευξη των νέων στόχων και να αποδείξει μια ανίκητη ομάδα. Σας ευχαριστώ.
 http://kofiannanfoundation.org/newsroom/speeches/2010/04/we-must-use-power-sport-agent-social-change

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου